PIKI-kirjastojen e-aineistot

PIKI-kirjastot ovat hankkineet yhdessä e-aineistoja, joita voit käyttää PIKI-kortilla.

 

E-kirjat ja e-äänikirjat

PIKI-kirjastoilla on kaksi pääasiallista e-kirjapalvelua. Suomenkieliset e-kirjat ja äänikirjat löytyvät Ellibs-palvelusta.

OverDrive-palvelu sisältää pääosin englanninkielisiä e-kirjoja ja äänikirjoja.

Palveluiden käyttöön tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun. Molempia palveluita voit käyttää joko selaimessa tai erillisellä mobiilisovelluksella.

Lisäksi Naxos Spoken Word Library -palvelusta löydät kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita äänikirjoina useilla eri kielillä.

Ellibs e-kirjapalveluun

Naxos Spoken Word Library -palveluun

Overdrive e-kirjapalveluun


E-lehdet

PIKI-kirjaston asiakkaana pääset lukemaan kirjastoissa e-lehtiä sekä etsimään lehtiartikkeleita eri aiheista. Katso oman kirjastosi verkkosivuilta tai kysy kirjastostasi tarkempaa tietoa saatavilla olevista e-lehdistä ja lehtitietokannoista. Lehtitietokannat ovat käytettävissä kirjastojen asiakaskoneilla.


Elokuvia

Kirjastokino

Palvelun käyttö

Kirjautumisessa tarvitset PIKI- kirjastokortin numeron sekä siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun.

Kirjastokino-palveluun

Elokuvakokoelmasta

Kirjastokinossa on niin koti- kuin ulkomaisiakin elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Elokuvia on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista. Katselu vaatii kirjautumisen.

Elokuvien ikärajoista

Koska Kirjastokinossa on sisältöjä eri ikärajoilla, palvelu tarkistaa asiakkaan iän kirjastojärjestelmästä kirjautumisen yhteydessä. Asiakas voi katsoa palvelussa vain niitä elokuvia, joita hän saa ikänsä puolesta katsoa.

Laitteet ja selaimet

Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

Naxos Video Library

Palvelun käyttö

Kirjautuminen PIKI-kirjastokortilla.

Koska palvelussa voi olla samanaikaisesti vain seitsemän käyttäjää, niin muistathan kirjautua ulos palvelusta lopetettuasi käytön. Jos käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään.

Naxos Video Library - palveluun

Elokuvakokoelmasta

Palvelussa on katsottavissa oopperataltiointeja, teatteriesityksiä (mm. Shakespearen näytelmiä) dokumentteja, baletteja ja konsertteja. Tarjolla on pääasiassa klassista musiikkia ja jonkin verran jazzia.


E-musiikki

Naxos - musiikin suoratoistopalvelut

Palvelujen käyttö

PIKI-kirjastojen asiakkaana ja PIKI-kirjastokortilla voit kuunnella musiikkia neljässä eri Naxos-suoratoistopalvelussa. Kaikkia Naxos-palveluja voi käyttää myös mobiilisovelluksena.

Koska palveluja voi käyttää samanaikaisesti vain rajattu määrä kuulijoita, niin muistathan kirjautua ulos palvelusta lopetettuasi kuuntelun. Jos käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään.

Naxos Music Library

Naxos Jazz Library

Naxos Video Library

Naxos Music Library World

Rockway - soittamisen ja laulamisen verkkokursseja

Palvelujen käyttö

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on yli 30 eritasoista kurssia aloittelijoista edistyneisiin.

Rockway-verkkokursseja voi käyttää kaikilla yleisimmillä, päivitetyillä selaimilla. Kursseja voi katsoa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, mutta välineet (metronomi, viritin ja äänitä itsesi) toimivat ainoastaan tietokoneella. Verkkoyhteyden tulee olla yli 2 mb/s, jotta videot toimivat sujuvasti.

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen.

Rockway-palveluun


Lisätietoja

Tarkempia tietoja e-aineistoista PIKI-verkkokirjaston täysversiossa.

Haku

Kielivalinta